Over mij

Graag wil ik mij even voorstellen. ik ben Karin Drechsler en de liefde voor katten is mij met de welbekende paplepel ingegoten. Ik ben mijn hele leven omringd geweest door katten en 8 jaar geleden zijn mijn man en ik als een blok gevallen voor het ras Brits Korthaar en later ook voor de Maine Coon.

Inmiddels hebben we een kleine, geregistreerde (hobby) cattery, waar zo af en toe een nestje Britse bolletjes en wellicht in de toekomst ook kleine Coontjes worden geboren. Deze bolletjes, Coontjes en hun mamma’s worden de eerste 13-14 weken door ons middels alle liefde en zorg begeleid om daarna uit te vliegen om een prachtig leven te gaan leiden bij andere liefhebbers van de rassen.

Wij zelf zijn “het personeel” van 7 Brits Kortharen, 1 kruising Brits Korthaar/Maine Coon en 1 Maine Coon, die onze dagen elke keer weer een beetje mooier kleuren.

Het onderhoud van de vachten van onze katten doe ik altijd zelf, met uitzondering van 1 van onze Britten; hij, de kam/borstel en ik zijn geen goede combi, reden dat ik met hem regelmatig een kattentrimsalon bezoek, waar hij zich gelukkig wel keurig gedraagt. 

Door de regelmatige bezoekjes aan een kattentrimsalon is mijn interesse voor het vak gewekt en wist ik dat ik dit ook heel graag wilde gaan doen. 

De afgelopen 2 jaar was i.v.m. Corona het volgen van een goede opleiding tot kattentrimmer helaas niet mogelijk, maar vanaf halverwege 2021 kon ik eindelijk starten. 


Ik heb de opleiding met veel plezier gevolgd bij Begrijp uw Kat in Tiel en na alle theoriedagen + theorie-examen, praktijkdagen, stage en heel veel oefenen met allerlei verschillende soorten katten(vachten) en behandelingen heb ik na het praktijkexamen het diploma Professioneel Kattentrimmer in ontvangst te mogen nemen.

 

Mijn doel is de kat en zijn/haar eigenaar op een laagdrempelig niveau en op een diervriendelijke manier te ondersteunen bij een goede vachtverzorging d.m.v. trimbeurten, voorlichting en advies. 

 

Elke kat en elke vacht is uniek (ras of geen ras), maar ook de situatie van elke eigenaar is anders; dit vraagt om advies en behandeling(en) op maat om de kattenvacht in een zo’n optimaal mogelijke conditie te krijgen en te houden. Als ik daar mijn steentje aan mag bijdragen, is mijn doel bereikt.

Uw kat en u zijn van harte welkom bij Kaatjes Katsalon!

KvK nummer: 86549413